Van merknaam tot soortnaam

20-06-2019 - Gepost door: Remarkable team

Wat hebben Bayer, Bic, Jeep, IBM & BMW met elkaar gemeen? Naast het feit dat ze wereldwijd als topmerken gelden, hebben ze ooit merknamen gelanceerd die dankzij hun immense populariteit vandaag de dag als soortnamen gebruikt worden.

  • Bayer registreerde zijn ‘Aspirin’ op 01/02/1899 als merk in Duitsland. De aspirinetablet mocht dit jaar dus zijn 120ste verjaardag vieren en kan je terugvinden bij je lokale apotheek, maar ook in het woordenboek onder de ‘A’.
  • Bij het begin van de Tweede Wereldoorlog starten de Amerikanen met de productie van de ‘Jeep’, de 4x4 die voorloper is van de populaire ‘SUV’.
  • Kort na de Tweede Wereldoorlog schrijft de Fransman Marcel Bich geschiedenis met een andere klassieker: de ‘Bic’. Een wereldwijd fenomeen, beschermd sinds begin jaren ’50.
  • Tot begin jaren ’80 was de computer voorbehouden voor bedrijven wegens te groot en te duur. Daar bracht IBM in 1981 verandering in met zijn ‘personal computer’ ofwel de ‘PC’.
  • Vandaag de dag zijn de e-bikes of ‘speed pedelecs’ niet weg te denken uit het straatbeeld. Ook die soortnaam ontstond als merk: al in 2011 deponeerde BMW zijn ‘i Pedelec’.

 

Zin om je merkverhaal te delen of op zoek naar een uniek merkteken? Contacteer Remarkable!


Categorie: Classic Brands

Ook vragen over merkverandering?

Contacteer ons vrijblijvend.

×
Lavagraphics